Scrisori către Julia

Dragă Julia…

Dragă Julia,

Citisem recent un text, o analiză mai mult a unui nu prea cunoscut psiholog american numele căruia nu l-am reținut, precum că o relație ideală este una în care poți combina siguranța și încrederea în partener, care constituie 85% din reușită, cu cele 15% de pasiune și pericol constant care îți ține pulsul pe note înalte. În relația mea expirată cu soțul meu nu am însumat nici măcar 1% din pasiune, ne mai vorbind de securitate și încredere. L-am lua de bun sau rău pentru că îmi era frică. Nu frica de singurătate m-a adus în prag de biserică, dar frica de a nu fi suficient de bună și relația noastră începuse cu stîngul pentru că ambii aveam încă sentimente neconsumate față de foștii noștri parteneri. Cu Damian m-am simțit mereu cu capul pe jumătate ascuns în nisip, pentru că îmi era mai comod să nu văd și să nu aud, critici, comparații și lipsa de reciprocitate din privirea sa. Zero cu zero a egalat cu o fatală eroare întinsă pe zece ani, o matematică complicată și pentru marii iluștri din lumea cifrelor.

Lucruri minuscule, care se adună în creierul nostru atunci cînd ne dorim cu ardoare trupul unui nou partner, ajung să se transforme într-o mîzgă care îți mănîncă din rațiune asemeni unei prezențe maligne pe creier. Un cancer care odată prins pe țesut sănătos îmbolnăvește întregul trup.

Dacă ne aruncăm cu ochii închiși într-o groapă fără fund sperînd că vom rămîne vii, dăm dovadă de prostie, deci, de ce găsim explicații împiedicate despre motivele corecte pentru care ne lăsăm atrași într-o relație infectată din start.

Dacă el după cîteva ore alături de tine, la un pahar de tărie care îți înmoaie din ferocitatea feminină, îți povestește despre cît de mult te vrea și cum te-ar drege chiar acolo pe masa din bar sau după ușile închise ale toaletei, iar ea acceptă pentru că se simte specială, eroare din codul de programare dă ulterior sinapse greșite.

Sexul nu este un drum spre inima bărbatului, disponibilitatea ei spre a face sex oral din prima nu este o constantă paralelă, iar obsesia lui față de formele ei savuroase se scurge rapid asemeni nisipului din clepsidră în ultimele secunde ale unuiu orgasm savurat (evident de el).

Sexul nu trebuie să fie un maraton, unde se numără spre final cine și cîte orgasme a reușit să aducă partnerului, sexul nu este o întrecere cu obstacole sau o vizită la sala de sport unde încerci să atingi performanțe și să arzi calorii. Un act coital este o armonie, chiar dacă durează 5 minute, dar care în plenitudinea trăirilor conglomerează cît o noapte de amor. Acele 15% se cumulează picătură cu picătură, din stropi de transpirație, din respirații întețite și suspine înăbușite în pernă. Dar oare raportul e corect?

Noi femeile, sau marea majoritate dintre noi, vom alege , cu dorințe clare de siguranță în viitor, acel procent care ne asigură o reușită de lungă durată a unei relații, chiar dacă, rămînem condamnate la o lipsă totală de foc și pasiune în patul conjugal.

Adulterul meu nu era motivat în trecut de cele 15%, fie și în lipsa orgasmului din patul conjugal. Eu, ca toate , căutam apreciere, iubire și adorație. Privirea lui Andrei care mă devora încă de cînd intram într-un local unde urma să stăm la un pahar de vorbă, îmi oferea o încredere în feminitatea mea, pe care nici un orgasm clitoridian sau vaginal nu mi-ar fi putut-o oferi. Naivă însă consideram că dacă mă las consumată în cele 15% o să trag de sfori pînă o să scot din seva bărbatului arogant și fatal singuratic, celelalte procente spre sută.

M-am împiedicat de relația cu Damian, dar am căzut și m-a durut profund aventura cu Andrei. Nimeni pînă și după el nu mi-a oferit și apoi mi-a furat femeia din mine.

Am pus pe pauză de nenumărate ori obsesia mea pentru el pentru că nu doream să mă tratez de el, eram dornică să fiu bolnavă de el, de trupul lui, de scurtele amintiri care au ajuns să fie difuze, pentru că dacă nu sufeream , și mă tratam de Andrei pierdeam femeia pe care el o trezise la viață.

Astăzi, după 5 ani am deschis ușa spre o nouă pasiune, una poate nu mai puțin nesănătoasă, dar care adună o sută și unul din procentele atît de mult rîvnite.

Sper că ți-am stîrnit curiozitatea, căci după o pauză lungă de tăcere, revin în obiceiul meu de a te deranja cu scurtele mele destăinuiri despre cea mai frumoasă poveste de iubire.

Cu drag,

Eva.

Facebook Comments

Distribuie povestea Evei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *